2012-03-14 15:08:56• hírek • Szatmar.ro

Megbüntették a VSK edzőit, játékosait

A férfi kézilabda élvonalban szereplő Szatmárnémeti VSK csapata hetek óta mélyrepülést mutat be, immár hét forduló óta képtelen nyerni és az osztályozós helyekre esett vissza. Ezt már a vezetőség sem nézte tétlenül és szerdán úgy döntött: súlyos büntetést szab ki a keretre és a szakmai stábra.

A döntés értelmében a játékosok és az edzők fizetését egyaránt 30%-al csökkentették. Ezt az összeget csak akkor kaphatják vissza, ha a csapatot bent tartják az első osztályban. „Az esély még nem szállt el teljesen, nem lesz könnyű, de ha három meccset megnyerünk, akkor nem esünk ki, és mehetünk az osztályozóra" - értékelt Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának az elnöke.

A 14 csapatos élvonalból az utolsó két helyezett csapat egyből kiesik. Ezek közül az egyik szinte biztosan a Steaua lesz, amely eddig mindössze két pontot tudott szerezni. A másik kieső helyen a 11 pontos Ploiesti áll, míg az egyaránt 12 pontos VSK és a Bukaresti CSM jelenleg az osztályozós helyeket foglalja el. Nem érezheti magát biztonságban a 14 pontos Kolozsvár sem, ám mellettük szólhat, hogy a hátra lévő hét fordulóban ők négyszer is saját közönségük előtt léphetnek pályára.

A Nemzeti Ligában a 11. és 12. helyen végzett együttesek a másodosztály két, 12 csapatos csoportjának első, illetve második helyezettjeivel játszanak majd egy torna keretében. Itt két hármas csoportot alakítanak ki, az élvonalbeli együttesek kiemeltek lesznek a két trióban és hozzájuk sorsolják az egyik másodosztályos csoportgyőztest és csoportmásodikat.

A második vonalban az A csoportból már biztosan ott lesz az osztályozón a jelenlegi első Bákói CSM és az őt követő Vaslui-i HC, a B csoportban az éllovas Nagyváradi CSM előnye három pont az egy meccsel kevesebbet játszó Fogarassal szemben, és néggyel vezet a Nagybányai Minaur előtt.

A Palkó János és Nicolae Istrate által irányított szatmári alakulat vasárnap 11 órától a Bukarest melletti Chiajnán a sereghajtó Steaua vendégeként lép pályára, ekkor teheti meg az első lépést célja megvalósítása felé.

A VSK további programja a fordulók sorrendjében:
Steaua (idegenben), Krassó-Szörény (otthon), Székelyudvarhely (o), Călăraşi (o), Suceava (i), Bákó (o), Temesvár (i).

A Ploiesti programja:
Torda (i), Steaua (o), Krassó-Szörény (i), Székelyudvarhely (o), Călăraşi (i), Suceava (o), Bákó (i).

A Bukaresti CSM programja: Suceava (o), Kolozsvár (i), Bákó (o), Torda (i), Temesvár (o), Steaua (i), Konstanca (o), Krassó-Szörény (o) - korábbról elmaradt meccs.

A Kolozsvári U programja: Târgu Jiu (o), Bukaresti CSM (o), Torda (i), Steaua (o), Krassó-Szörény (i), Székelyudvarhely (o), Calarasi (i).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: